Featured Post

Läsa tillsammans

Nya testamentets flitigast förekommande textförfattare Paulus omvändes genom ett möte med Kristus på sin väg till Damaskus för att stoppa ...

söndag 21 juni 2015

Perfekt sommarhage



Stor hage med inbjudande galoppsträckor. Inte ens Chateau kan låta bli.




Branta backar, stock och sten.

Aldrig har Chateau varit i så fin form på sommaren. det beror på sommarhagen, vår egen jättestora skogshage. "Ni har inte mycket bete här" säger folk och jag jublar, precis så här har Chateau alltid haft det vid foten av fjället. Nu mår hon så bra. Inget stapplande, ingen övervikt, stark och frisk, glad och lugn. Gyllir som nyss haft fång är också i god form nu. Igår fick han bli av med green guarden efter att ha varit gräsklippare i trädgården utan minsta värme i hovarna.

Hagen är kraftigt kuperad och med varierad växtlighet. De tuggar i sig tallskott, gräs av många olika arter, lövsly, bärris och örter av olika slag: , inga växter i blom* eller ormbunkar, som hästar har för vana. Detta "magra bete" är så bra för dem. Hårremmarna glänser fast Smilla är den enda jag ryktar varje dag. Hon hatar myggsprej så jag borstar in myggmedel i pälsen på henne. Chateau är inte det minsta grådassig utan glänsande kopparröd liksom den gyllene Gyllir glänser som guld.
Sly och tallstruntar gillas av Gyllir
han hinner inte riktigt med Smilla, men gör sitt bästa.

*rallarros går ner nu innan de blommar de enda blommorna som äts i blom är Chateaus favorit maskrosor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar